• Jan Ruben

Top 5 dingen die je moet weten over het leren bespelen van de gitaar

Bijgewerkt: 9 sep 2020

Toen ik net begon met gitaarspelen, deed ik mijn best om alles te leren wat ik kon. Ik heb uren besteed aan het leren van nieuwe liedjes, ik heb optredens en interviews met mijn favoriete gitaristen gekeken om te proberen hun geheimen te leren, en ik nam lessen van veel verschillende leraren. Elke gitarist heeft zijn eigen aanpak en elke leraar gebruikt verschillende methoden. Er zijn echter een paar basisconcepten die belangrijk zijn voor elke gitarist.


1. Oefen regelmatig en toon discipline


De belangrijkste stap om vooruitgang te boeken op de gitaar als een beginner is om een vaste tijd en routine aan te houden. Maak bijvoorbeeld een deal met jezelf dat je 20 minuten per dag oefent, vijf dagen in de week. Volg dezelfde routine elke keer dat je oefent en kijk hoe snel je vooruitgang boekt! Als je een routine volgt, zul je veel sneller beter worden dan wanneer je dat niet doet.


2. Wees creatief!


Dit lijkt misschien logisch voor sommigen, maar het is ontzettend belangrijk om de tijd te nemen om creatief te zijn. Het is zo gemakkelijk om al je tijd te besteden aan het beoefenen van toonladders en akkoorden zonder ze ooit echt te gebruiken. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om creatief te zijn met de nieuwe technieken die je leert, zodat je je eigen, unieke connecties met muziek ontwikkelt!


3. Blijf geïnspireerd


Het is helemaal normaal om even je motivatie te verliezen na een paar maanden oefenen. Het zal je je hele carrière blijven overkomen. Je wilt even niet meer verder en niets is goed genoeg. Dit is het moment om door te gaan! Vind nieuwe inspiratie. Zoek een nieuw nummer waar je van houdt, zoek een nieuwe gitarist van wie je geniet, vind een nieuwe techniek die je nog nooit hebt gedaan. Verveling is onvermijdelijk, dus verander het in een wedergeboorte van je vooruitgang!


4. Leer noten lezen


Tabulatuur is een handig en nuttig hulpmiddel voor gitaristen om snel muziek te leren lezen. Het is ook effectief om bepaalde posities op de gitaar aan te tonen. Echter, het is even belangrijk om te leren hoe je noten leest op de gitaar. Het beheersen van deze vaardigheid zal je een voorsprong geven op de meeste andere gitaristen. Daarbij vergroot je je begrip van muziek en helpt het je verbinding te maken met andere muzikanten.5. Let altijd op je techniek!


Er zijn zoveel dingen waar je op moet letten als een beginnende gitarist. Het coördineren van twee handen kan een onoverkomelijke uitdaging lijken en wanneer je zes snaren toevoegt en minstens 20 frets lijkt het al helemaal onmogelijk! Het is dus belangrijk dat je goed oplet hoe je de gitaar vasthoudt, hoe je je linkerhand achter de nek houdt en hoe gespannen je polsen, armen en schouders zijn. Als je het jezelf aanwent om een goede houding en techniek te gebruiken, zul je zien dat je snel vooruit gaat. Het is het waard, geloof me!


Wil je starten met online gitaar lessen en deel uitmaken van een community van gelijkgestemde mensen? Klik dan op de afbeelding hieronder:

9 keer bekeken0 reacties

©2020 door Gitaarlerenspelenin40dagen.nl

Vragen?

gitaarlerenspelenin40dagen@gmail.com